Seitai Shiatsu. Mitä se on?

Shiatsu on japanilainen hierontamenetelmä, joka perustuu muinaiseen orientaaliseen kansanparannus traditioon. Siitä löytyy mainintoja kirjoitettuna eläinten luihin ja kilpikonnan kilpiin, ja sen historiaa voidaan seurata yli 3000:n vuoden taakse.

Kiinassa hallinutta Tang dynastian (618-907) aikakautta kutsutaan kultaiseksi aikakaudeksi. Silloisella valtakunnalla oli suuri poliittinen, uskonnollinen ja kulttuurillinen vaikutus ympäröviin maihin, kuten esim. Japaniin ja Koreaan. Oppineet kulkivat maiden välillä ja hoitomenetelmät kulkivat mukana. Näin Japanin omat kansanperinteen hoitotraditiot saivat vaikutteita Kiinasta ja päinvastoin. Tällä oli suuri vaikutus myöhempien japanilaisten kehohoitomuotojen, mm. Shiatsun kehityksessä.

Shiatsussa yhdistyvät hieronta, venytys ja kehossa sisäisesti vaikuttavien pisteiden käsittely aktivoivaksi ja mieltä rentouttavaksi kokonaisuudeksi.
Shiatsu Peruskäsittely on monipuolinen ja kokonaisvaltainen hoitomenetelmä jossa käsitellään koko keho. Se tukee kaikkia kehon fyysisiä toimintoja, auttaa imunesteen ja veren kiertoa sekä aktivoi ja tasapainottaa ihmisen sisäisen voiman, Ki:n virtausta. Seitai Shiatsu Peruskäsittelyn otteet, painallukset, hieronta ja venytykset tehdään rennosti, rauhallisesti ja hätäilemättä, siten auttaen hoidettavan kehoa ja mieltä rentoutumaan. Näin voidaan vahvistaa Ki:n kulkua entisestään ja hoitaa yhä syvemmällä olevia eritasoisia jännitteitä.

Miten tämän kaiken voit hyödyntää omassa elämässäsi?

Tuhansia vuosia vanha kehonkäsittelytaito on yhä korkeassa arvossa ja kaikille tarpeellinen taito. Käymällä peruskurssin opit shiatsu hoidon salat ja pystyt auttamaan läheisiäsi; lapsia tai puolisoa, vanhempia, isovanhempia, ystäviä tai työkavereita. Ja jos kiinnostus asiaan kasvaa, voit tulla opiskelemaan lisää, ja kenties löydätkin tästä itsellesi uuden ammatin.

Shiatsu on vanha japanilainen hoitomuoto ja yhä ajankohtainen meilläkin.