Suomen Seitai Shiatsu

Kato Shiki Seitai Undo

Japanilainen Koulukunta

Pääopettaja: Kauko Uusoksa

Opiskellut Japanissa.

Opettanut Suomessa vuodesta 1986.

Kurssit ja koulutukset pidetään omassa salissa Helsingin Arabianrannassa, Toini Muonan katu 3, studiossa Dantian, ja Pohjois-Savon Vesannolla, oman hoitolan tiloissa.

Voit myös tilata shiatsun peruskurssit omalle paikkakunnalle (minimi 6 henkilön ryhmä).

Shiatsu hoidot teen sekä Helsingissä että Vesannolla.

Tiedustelut ja/tai ajanvaraus:

0400 485 994 tai uusoksa@hotmail.com

Jokaiselle kehonkäsittelystä kiinnostuneelle
Työhön tai harrastukseksi

“Seitai Shiatsu on japanilainen kehoa virittävä kokonaisvaltainen menetelmä, jossa elämänvoiman kiertoon ja toimintaan kehossa vaikutetaan eri tavoin. Käyttämäni perussysteemi pohjautuu Kato Shiki Seitai Undo:on, hoitomuotoon, jota opiskelin Osakassa, Japanissa työskennellessäni Kenko Saisei Kaikan klinikalla. Ensimmäiset kurssit pidin Suomessa vuonna 1986 Frantsilan kutsusta. Tällä hetkellä Suomessa toimii useita Seitai Shiatsu hoitajia.

Seitai Undo peruskäsittelyssä käydään läpi koko keho erilaisin heilutuksin ja venytyksin, hieroen, sekä energiakanavistossa sijaitsevia pisteitä painellen. Tarkoituksena on rentouttaa keho ja mieli samalla aktivoiden sisäisen voiman kiertoa kanavissa. Käsittelyyn voidaan käyttää aikaa tarpeen mukaan, myös kohdehoidot erilaisiin vaivohin kuten niska-hartia käsittely, alaselän ongelmien hoito jne. ovat mahdollisia. Hoito tehdään kevyet vaatteet päällä, esimerkiksi verryttelyhousut ja hihallinen t-paita käyvät mainiosti.

Seitai shiatsu on monipuolinen, tehokas hoitomuoto, jonka vaikutukset ulottuvat sekä puhtaasti fysiologiselle tasolle, että henkiselle, mielen ja energian tasolle.”

Kauko Uusoksa, Koulun pääopettaja

Uusoksa Kauko

Uusoksa Kauko

Suomen Seitai Shiatsun Pääopettaja

Kaukon varsinainen kosketus orientaaliseen hoitomaailmaan tapahtui Jyväskylässä 1974 Shorinji Kempo nimisen lajin kautta. Kolmiosaiseen menetelmään kuului: Go Ho – Kova Tie, Ju Ho – Pehmeä Tie ja Sei Ho joka on Hoitamisen Tie. Kiinnostus oli kova ja matka Japaniin toteutui 1977, jossa opetukset syvenivät entisestään.
1982 opintie suuntautui Hawai`ille, missä temppeliopintojen lomaan mahtui aikaa myös paikallisille hoitaville menetelmille.
1984 syksyllä, monien yhteyksien kautta, Kauko päätyi Mestari Katon klinikalle Osakassa, Japanissa ja aloitti opiskellen työn Kenkou Saisei Kaikan Seitai Shiatsu klinikassa.
Erään työkaverin Taiji opettaja opetti myös Chi Kungia, lajia johon Kauko oli tutustunut jo 1978. Tätä kautta hän tapasi 1985 Mestari Takashi Tsumuran ja laaja-alainen yhteistyö alkoi, joka on kestänyt näihin päiviin.
1988 Kauko otti kutsuttuna osaa ensimmäiseen kansainväliseen hoitotieteellisen Chikungin konferenssiin Beijingissä, Kiinassa. Palattuaan Suomeen hän perusti Suomen Chikung Yhdistyksen ja aloitti Chikungin ohjauksen.
Ensimmäiset Seitai Shiatsu kurssit Kauko ohjasi Frantsilassa kesällä 1986 ja seuraavana vuonna Mestari Tsumura saapui Suomeen opettamaan monipuolisia traditionaalisia Chi Kung harjoituksia.

Näin Seitai Shiatsusta ja Chi Kungista tuli merkittävä rooli Kaukon opiskelussa ja opetuksissa.

Seitai Shiatsu. Mitä se on?

Shiatsu on japanilainen hierontamenetelmä, joka perustuu muinaiseen orientaaliseen kansanparannus traditioon. Siitä löytyy mainintoja kirjoitettuna eläinten luihin ja kilpikonnan kilpiin, ja sen historiaa voidaan seurata yli 3000:n vuoden taakse.

Kiinassa hallinutta Tang dynastian (618-907) aikakautta kutsutaan kultaiseksi aikakaudeksi. Silloisella valtakunnalla oli suuri poliittinen, uskonnollinen ja kulttuurillinen vaikutus ympäröviin maihin, kuten esim. Japaniin ja Koreaan. Oppineet kulkivat maiden välillä ja hoitomenetelmät kulkivat mukana. Näin Japanin omat kansanperinteen hoitotraditiot saivat vaikutteita Kiinasta ja päinvastoin. Tällä oli suuri vaikutus myöhempien japanilaisten kehohoitomuotojen, mm. Shiatsun kehityksessä.

Shiatsussa yhdistyvät hieronta, venytys ja kehossa sisäisesti vaikuttavien pisteiden käsittely aktivoivaksi ja mieltä rentouttavaksi kokonaisuudeksi.
Shiatsu Peruskäsittely on monipuolinen ja kokonaisvaltainen hoitomenetelmä jossa käsitellään koko keho. Se tukee kaikkia kehon fyysisiä toimintoja, auttaa imunesteen ja veren kiertoa sekä aktivoi ja tasapainottaa ihmisen sisäisen voiman, Ki:n virtausta. Seitai Shiatsu Peruskäsittelyn otteet, painallukset, hieronta ja venytykset tehdään rennosti, rauhallisesti ja hätäilemättä, siten auttaen hoidettavan kehoa ja mieltä rentoutumaan. Näin voidaan vahvistaa Ki:n kulkua entisestään ja hoitaa yhä syvemmällä olevia eritasoisia jännitteitä.

 

Miten tämän kaiken voit hyödyntää omassa elämässäsi?

Tuhansia vuosia vanha kehonkäsittelytaito on yhä korkeassa arvossa ja kaikille tarpeellinen taito. Käymällä peruskurssin opit shiatsu hoidon salat ja pystyt auttamaan läheisiäsi; lapsia tai puolisoa, vanhempia, isovanhempia, ystäviä tai työkavereita. Peruskurssin osaamista riittää aloittamaan hoitotyötä myös työksi. Ja jos kiinnostus asiaan kasvaa, voit tulla opiskelemaan lisää, suorittamaan koko Diplomikoulutuksen ja kenties löydätkin tästä itsellesi uuden ammatin. Peruskurssi sisältää 4 osaa. Diplomikoulutus kestää vuoden ja koostuu  kymmenestä osasta.

Pidämme ryhmien koot pieninä, max 10-12 ihmistä. Noudatamme yleisiä turvallisuus-suosituksia.  Jos tilanne vaatii, emme peru kurssejamme vaan siirrämme aikataulut kaikille osallistujille uuteen sopivaan ajankohtaan.

Kauko Uusoksa

SEITAI SHIATSU KOULUTUS koostuu:

– neljästä Perustaidon osasta jonka jälkeen osaat tehdä hyvän laadukkaan shiatsu-hoidon.

– Perustaidon osioiden jälkeen, voit syventyä aiheeseen ja opiskella lisää Syventävillä kursseilla. Jokainen Syventävä kurssi on oma aihe-kokonaisuus ja siksi nämä kurssit ovat avoimet myös kaikille, riippumatta koulukunnasta ja alkutaidoista. Syventävät kurssit voit käydä missä tahansa järjestyksessä.

– Seitai Shiatsu Diplomista kiinnostuneilla pitää olla suoritetuna neljä Perustaidon osaa ja viisi Syventävää kurssia jonka jälkeen osaamista voi tulla näyttämään loppukokeessa.

Seitai Shiatsu Perustaidon kurssit. 1.-4. osaa

Rakenne, sisältö ja hinta:

Hyvinvointi ja toisten hoitaminen – ovatko nämä asiat lähellä sydäntäsi? Mietitkö kenties alan vaihtoa? Vai etsikö lisätuloa varsinaisen työsi lisäksi? Haluatko oppia jotain uutta ja hyödyllistä?

Seitai Shiatsu Peruskurssi koostuu neljästä osasta. Jo eka osan jälkeen osaat tehdä osan shiatsu perushoitoa ja pääset harjoittelemaan läheisilläsi ja kavereillasi. Koko Peruskurssin osat 1-4 on suunniteltu niin, että opit tekemään shiatsu perushoidon koko keholle ja voit varmana hoitaa sekä läheisiäsi että asiakkaita jos olet jo hoitoalalla. Peruskurssin jälkeen, jos innostut, voit jatkaa opiskelua eteenpäin suorittamalla koko Diplomikoulutuksen tai osallistumalla niihin osioihin joista olet kiinnostunut sinä hetkenä. 

Opiskelet rennossa mukavassa ilmapiirissä. Opiskelu on erittäin käytännönläheistä sisältäen paljon parityötä. Ryhmässämme on 10-12 ihmistä. Edellisten ryhmien perusteella voi todeta, että meille tulee opiskelemaan eri ikäisiä ihmisiä eri aloilta, hoitoalan kokemuksella tai ilman, ja kaikki ovat viihtyneet hyvin.
Jos aihe siis kiinnostaa ja haluat kokeilla – aloita tammikuussa. Ja jos haluat, voit varata ajan shiatsu-hoitoon ja tutustua opettajaan etukäteen.

Peruskurssin (neljä osaa) hinta on 4x210euroa sis.24%ALV eli 840 euroa yhteensä.  Haluamme antaa mahdollisimman monille mahdollisuus osallistua koulutuksissamme ja juuri tämän takia annamme maksuaikaa eli voit maksaa Peruskurssin osa kerralla. Otathan huomioon: ilmoittautumalla eka osalle, sitoudut maksamaan koko Peruskoulutuksen hinnan (840EUR).

Seitai Shiatsu Diplomikoulutus: 1.-4. Perustaidon osaa, viisi Syventävää kurssia ja loppukoe.

Rakenne, sisältö ja hinta:

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet shiatsuhoitajan ammatista. Toki aina voi opiskella myös ihan vaan omaksi ilokseenkin 🙂

Diplomikoulutuksen ohjelmaan kuuluu:

– Seitai Shiatsu ja sen historia

– Seitai Shiatsu koko kehon käsittely

– Erilaisten vaivojen hoito Seitai Shiatsun avulla

– Hoitajan Ergonomia

– Orientaalisen hoitotieteen perusteet

– Energiakanavisto ja siihen liittyvät tärkeimmät hoidolliset pisteet 

– Seitai Yurashi -hoitomenetelmä

– Chi Kung Päähieronta

– Shiatsuterapeuttina toimimiseen liittyviä käytännön asioita.

Seitai Shiatsu Diplomikurssi antaa valmiudet itsenäisen shiatsuhoitotyön aloittamiseen. Kurssille voi osallistua kaikki kehotyöstä ja orientaalisesta terveysnäkemyksestä kiinnostuneet, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Aloitetaan ihan alkeista ja syvennytään pikku hiljaa. Kurssi koostuu erillisistä jaksoista, joiden hyväksytysti suorittaminen on Seitai Shiatsu Diplomin saamisen peruste. 

Diplomikoulutuksen (10 osaa) hinta: 4 Perustaidon kurssia (840€) + 5 Syventävää kurssia  (900€) + Loppukoe ja näyttö (180€)  yhteensä 1920 euroa (sis.24%ALV).  Diplomikoulutuskin maksetaan osio kerralla. Otathan huomioon: ilmoittautumalla eka osalle Perustaidon koulutusta (se sisältää 4 osaa), sitoudut koko Perustaidon koulutukseen ja sen hinnan suorittamiseen (840EUR). Jos joku osa koulutusta jää väliin, syystä tai toisesta, voit suorittaa puuttuvan osan myöhemmin, joko erikseen järjestettävässä kertauksessa tai seuraavan vuoden aikataulussa. Perustaidon kurssien jälkeen, voit jatkaa Syventäville kursseille sen mukaan mitä Sinua kiinnostaa ja missä haluat osallistua. Jos haluat saada Seitai Shiatsu Diplomi, sinulla pitää olla suoritettuna: 4 Perustaidon kurssia, 5 Syventävää kurssia ja Loppukoe/Näyttö.

Syventävät kurssit ovat osa Seitai Shiatsu Diplomi Koulutusta ja myöskin – kaikille avoimet kurssit.

Diplomikoululaisten lisääksi, näille kursseille saavat tulla muitakin aihepiiristä kiinnostuneita, ihan vapaasti, sen mukaan mikä kiinnostaa. Kokemuksesta, koulukunnasta, iästä tai maailmanäkemyksestä riippumatta.

Aikataulut ja ilmoittautuminen Tapahtumakalenterissa

Oletko Facebookissa?