Suomen Seitai Shiatsu

Kato Shiki Seitai Undo

Japanilainen Koulukunta

Pääopettaja: Kauko Uusoksa

Opiskellut Japanissa.

Opettanut Suomessa vuodesta 1986.

Kurssit ja koulutukset pidetään omassa salissa Helsingin Arabianrannassa, Toini Muonan katu 3, studiossa Dantian. Voit myös tilata shiatsun peruskurssit omalle paikkakunnalle (minimi 6 henkilön ryhmä).

Shiatsu hoidot teen sekä Helsingissä että Vesannolla. Varaa aika: 0400 485 994 tai uusoksa@hotmail.com

Jokaiselle kehonkäsittelystä kiinnostuneelle
Työhön tai harrastukseksi

“Seitai Shiatsu on japanilainen kehoa virittävä kokonaisvaltainen menetelmä, jossa elämänvoiman kiertoon ja toimintaan kehossa vaikutetaan eri tavoin. Käyttämäni perussysteemi pohjautuu Kato Shiki Seitai Undo:on, hoitomuotoon, jota opiskelin Osakassa, Japanissa työskennellessäni Kenko Saisei Kaikan klinikalla. Ensimmäiset kurssit pidin Suomessa vuonna 1986 Frantsilan kutsusta. Tällä hetkellä Suomessa toimii useita Seitai Shiatsu hoitajia.

Seitai Undo peruskäsittelyssä käydään läpi koko keho erilaisin heilutuksin ja venytyksin, hieroen, sekä energiakanavistossa sijaitsevia pisteitä painellen. Tarkoituksena on rentouttaa keho ja mieli samalla aktivoiden sisäisen voiman kiertoa kanavissa. Käsittelyyn voidaan käyttää aikaa tarpeen mukaan, myös kohdehoidot erilaisiin vaivohin kuten niska-hartia käsittely, alaselän ongelmien hoito jne. ovat mahdollisia. Hoito tehdään kevyet vaatteet päällä, esimerkiksi verryttelyhousut ja hihallinen t-paita käyvät mainiosti.

Seitai shiatsu on monipuolinen, tehokas hoitomuoto, jonka vaikutukset ulottuvat sekä puhtaasti fysiologiselle tasolle, että henkiselle, mielen ja energian tasolle.”

Kauko Uusoksa, Koulun pääopettaja

Uusoksa Kauko

Uusoksa Kauko

Suomen Seitai Shiatsun Pääopettaja

Kaukon varsinainen kosketus orientaaliseen hoitomaailmaan tapahtui Jyväskylässä 1974 Shorinji Kempo nimisen lajin kautta. Kolmiosaiseen menetelmään kuului: Go Ho – Kova Tie, Ju Ho – Pehmeä Tie ja Sei Ho joka on Hoitamisen Tie. Kiinnostus oli kova ja matka Japaniin toteutui 1977, jossa opetukset syvenivät entisestään.
1982 opintie suuntautui Hawai`ille, missä temppeliopintojen lomaan mahtui aikaa myös paikallisille hoitaville menetelmille.
1984 syksyllä, monien yhteyksien kautta, Kauko päätyi Mestari Katon klinikalle Osakassa, Japanissa ja aloitti opiskellen työn Kenkou Saisei Kaikan Seitai Shiatsu klinikassa.
Erään työkaverin Taiji opettaja opetti myös Chi Kungia, lajia johon Kauko oli tutustunut jo 1978. Tätä kautta hän tapasi 1985 Mestari Takashi Tsumuran ja laaja-alainen yhteistyö alkoi, joka on kestänyt näihin päiviin.
1988 Kauko otti kutsuttuna osaa ensimmäiseen kansainväliseen hoitotieteellisen Chikungin konferenssiin Beijingissä, Kiinassa. Palattuaan Suomeen hän perusti Suomen Chikung Yhdistyksen ja aloitti Chikungin ohjauksen.
Ensimmäiset Seitai Shiatsu kurssit Kauko ohjasi Frantsilassa kesällä 1986 ja seuraavana vuonna Mestari Tsumura saapui Suomeen opettamaan monipuolisia traditionaalisia Chi Kung harjoituksia.

Näin Seitai Shiatsusta ja Chi Kungista tuli merkittävä rooli Kaukon opiskelussa ja opetuksissa.

Seitai Shiatsu. Mitä se on?

Shiatsu on japanilainen hierontamenetelmä, joka perustuu muinaiseen orientaaliseen kansanparannus traditioon. Siitä löytyy mainintoja kirjoitettuna eläinten luihin ja kilpikonnan kilpiin, ja sen historiaa voidaan seurata yli 3000:n vuoden taakse.

Kiinassa hallinutta Tang dynastian (618-907) aikakautta kutsutaan kultaiseksi aikakaudeksi. Silloisella valtakunnalla oli suuri poliittinen, uskonnollinen ja kulttuurillinen vaikutus ympäröviin maihin, kuten esim. Japaniin ja Koreaan. Oppineet kulkivat maiden välillä ja hoitomenetelmät kulkivat mukana. Näin Japanin omat kansanperinteen hoitotraditiot saivat vaikutteita Kiinasta ja päinvastoin. Tällä oli suuri vaikutus myöhempien japanilaisten kehohoitomuotojen, mm. Shiatsun kehityksessä.

Shiatsussa yhdistyvät hieronta, venytys ja kehossa sisäisesti vaikuttavien pisteiden käsittely aktivoivaksi ja mieltä rentouttavaksi kokonaisuudeksi.
Shiatsu Peruskäsittely on monipuolinen ja kokonaisvaltainen hoitomenetelmä jossa käsitellään koko keho. Se tukee kaikkia kehon fyysisiä toimintoja, auttaa imunesteen ja veren kiertoa sekä aktivoi ja tasapainottaa ihmisen sisäisen voiman, Ki:n virtausta. Seitai Shiatsu Peruskäsittelyn otteet, painallukset, hieronta ja venytykset tehdään rennosti, rauhallisesti ja hätäilemättä, siten auttaen hoidettavan kehoa ja mieltä rentoutumaan. Näin voidaan vahvistaa Ki:n kulkua entisestään ja hoitaa yhä syvemmällä olevia eritasoisia jännitteitä.

 

Miten tämän kaiken voit hyödyntää omassa elämässäsi?

Tuhansia vuosia vanha kehonkäsittelytaito on yhä korkeassa arvossa ja kaikille tarpeellinen taito. Käymällä peruskurssin opit shiatsu hoidon salat ja pystyt auttamaan läheisiäsi; lapsia tai puolisoa, vanhempia, isovanhempia, ystäviä tai työkavereita. Peruskurssin osaamista riittää aloittamaan hoitotyötä myös työksi. Ja jos kiinnostus asiaan kasvaa, voit tulla opiskelemaan lisää, suorittamaan koko Diplomikoulutuksen ja kenties löydätkin tästä itsellesi uuden ammatin. Peruskurssi sisältää 4 osaa. Diplomikoulutus kestää vuoden ja koostuu  kymmenestä osasta.

SEITAI SHIATSU KOULUTUS

Peruskurssi. osa 1-4.

Seitai Shiatsun Perustaidon koulutus.

Diplomikoulutus. osa 1-10.

Perustaidon koulutus ja syventävät osiot.

Kaikille avoimet kurssit.

Valitse vapaasti ja tule sille kurssille minkä aihe kiinnostaa.

Korona-aikana pidämme ryhmien koot pieninä, max 16 ihmistä. Noudatamme yleisiä turvallisuus-suosituksia.  Jos tilanne vaatii, emme peru kurssejamme vaan siirrämme aikataulut kaikille osallistujille uuteen sopivaan ajankohtaan.

Kauko Uusoksa

Seitai Shiatsu Peruskurssi.

Rakenne, sisältö ja hinta:

Hyvinvointi ja toisten hoitaminen – ovatko nämä asiat lähellä sydäntäsi? Mietitkö kenties alan vaihtoa? Vai etsikö lisätuloa varsinaisen työsi lisäksi? Haluatko oppia jotain uutta ja hyödyllistä?

Seitai Shiatsu Peruskurssi koostuu neljästä osasta. Jo eka osan jälkeen osaat tehdä osan shiatsu perushoitoa ja pääset harjoittelemaan läheisilläsi ja kavereillasi. Koko Peruskurssin osat 1-4 on suunniteltu niin, että opit tekemään shiatsu perushoidon koko keholle ja voit varmana hoitaa sekä läheisiäsi että asiakkaita jos olet jo hoitoalalla. Peruskurssin jälkeen, jos innostut, voit jatkaa opiskelua eteenpäin suorittamalla koko Diplomikoulutuksen tai osallistumalla niihin osioihin joista olet kiinnostunut sinä hetkenä. 

Opiskelet rennossa mukavassa ilmapiirissä. Opiskelu on erittäin käytännönläheistä sisältäen paljon parityötä. Ryhmässämme on max 12 ihmistä. Edellisten ryhmien perusteella voi todeta, että meille tulee opiskelemaan eri ikäisiä ihmisiä eri aloilta, hoitoalan kokemuksella tai ilman, ja kaikki ovat viihtyneet hyvin.
Jos aihe siis kiinnostaa ja haluat kokeilla – aloita tammikuussa. Ja jos haluat, voit varata ajan shiatsu-hoitoon ja tutustua opettajaan etukäteen (ajanvarauksesta – hiukan alempana tällä sivulla)

Peruskurssin (neljä osaa) hinta on 4x210euroa sis.24%ALV eli 840 euroa yhteensä.  Haluamme antaa mahdollisimman monille mahdollisuus osallistua koulutuksissamme ja juuri tämän takia annamme maksuaikaa eli voit maksaa Peruskurssin osa kerralla. Otathan huomioon: ilmoittautumalla eka osalle, sitoudut maksamaan koko Peruskoulutuksen hinnan (840EUR).

Peruskurssin aikataulu, sisältö ja ilmoittautumisohjeet

Opiskelupäivät: LA klo 10-18, SU klo 10-17

Peruskurssi. 1.osa. 16.-17.1.2021

Hoitoalue: Niska-hartiaseutu

Kehotyötä tekevä kohtaa lähes joka päivä erilaisista kaularanka- ja olkapäävaivoista kärsiviä asiakkaita. Kurssin ensimmäisessä osiossa aloitetaan käytännön lähestyminen Seitai Shiatsun kokonaisrutiiniin tehokkaalla niskan, hartioiden ja käsien käsittelyllä. Jaksossa opitaan alueen Shiatsuhoito, oikea työasento, oman kehon järkevä käyttö ja hierontaotteet niin futonilla lattialla, kuin hierontapöydällä tehden, sekä hoitoalueeseen liittyvät tärkeimmät pisteet.

Viikonloppuna puhutaan myös Seitai Shiatsun periaatteista ja historiasta.

Osion hinta: 210€ (sis.alv24%)

ilmoittautumalla eka osalle, sitoudut maksamaan koko Peruskoulutuksen hinnan (4×210=840EUR).

Ilmoittaudu 1.osalle TÄSSÄ

Peruskurssi. 2.osa. 13.-14.2.2021

Hoitoalue: Alaraajat

Viikonlopun aiheena on jalkojen hoito edestä ja takaa, lantioseudun rentouttaminen ja mobilisointi, oikea työasento, oman kehon käyttö hoidossa, sekä opitaan joitakin jalkojen tärkeimpiä pisteitä.

Lisäksi käsitellään Ki energian virtausta kehossa Orientaalisen Hoitotieteen näkemyksen mukaan, Seitai Shiatsu hoitoon liittyen.

Osion hinta: 210€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu 2.osalle TÄSSÄ

Peruskurssi. 3.osa. 27.-28.3.2021

Hoitoalue: Selkä ja Vatsa.

Kolmannessa osiossa opitaan selän ja vatsan hoito, sekä joitakin niihin liittyviä tärkeimpiä pisteitä.

Puhutaan aiheesta Shiatsu Työnä; kokemuksia ja näkemyksiä Shiatsu terapeutin ammatista ja siihen liittyvistä moninaisista seikoista.

Osion hinta: 210€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu 3.osalle TÄSSÄ

Peruskurssi. 4.osa. 17.-18.4. 2021

Hoitoalue: Seitai Shiatsu koko kehon käsittely

Neljännessä jaksossa kootaan palaset yhteen, opitaan lisää niskan ja pään käsittelyä, hoidon lopetus, eli opitaan Seitai Shiatsun koko kehon käsittely. Tähän osioon voi osallistua vain osiot 1-3 aikaisemmin suorittanut opiskelija.

Osion hinta: 210€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu 4.osalle TÄSSÄ

Seitai Shiatsu Diplomikoulutus

Rakenne, sisältö ja hinta:

Opiskelupäivät: LA klo 10-18, SU klo 10-17

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet shiatsuhoitajan ammatista. Toki aina voi opiskella myös ihan vaan omaksi ilokseenkin 🙂

Diplomikoulutuksen ohjelmaan kuuluu:

– Seitai Shiatsu ja sen historia

– Seitai Shiatsu koko kehon käsittely

– Erilaisten vaivojen hoito Seitai Shiatsun avulla

– Hoitajan Ergonomia

– Orientaalisen hoitotieteen perusteet

– Energiakanavisto ja siihen liittyvät tärkeimmät hoidolliset pisteet 

– Seitai Yurashi -hoitomenetelmä

– Chi Kung Päähieronta

– Shiatsuterapeuttina toimimiseen liittyviä käytännön asioita.

Seitai Shiatsu Diplomikurssi antaa valmiudet itsenäisen shiatsuhoitotyön aloittamiseen. Kurssille voi osallistua kaikki kehotyöstä ja orientaalisesta terveysnäkemyksestä kiinnostuneet, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Aloitetaan ihan alkeista ja syvennytään pikku hiljaa. Kurssi koostuu erillisistä jaksoista, joiden hyväksytysti suorittaminen on Seitai Shiatsu Diplomin saamisen peruste. 

Diplomikoulutuksen (10 osaa) hinta on 1800 euroa sis.24%ALV.  Diplomikoulutuskin voi maksaa osio kerralla. Otathan huomioon: ilmoittautumalla eka osalle, sitoudut koko Diplomikoulutukseen ja sen hinnan suorittamiseen (1800EUR). Jos joku osa koulutusta jää väliin, syystä tai toisesta, voit suorittaa puuttuvan osan myöhemmin, joko erikseen järjestettävässä kertauksessa tai seuraavan vuoden aikataulussa.

1.osa. 16.-17.1.2021

Diplomikoulutuksen 1.osa.

Hoitoalue: Niska-hartiaseutu

Kehotyötä tekevä kohtaa lähes joka päivä erilaisista kaularanka- ja olkapäävaivoista kärsiviä asiakkaita. Kurssin ensimmäisessä osiossa aloitetaan käytännön lähestyminen Seitai Shiatsun kokonaisrutiiniin tehokkaalla niskan, hartioiden ja käsien käsittelyllä. Jaksossa opitaan alueen Shiatsuhoito, oikea työasento, oman kehon järkevä käyttö ja hierontaotteet niin futonilla lattialla, kuin hierontapöydällä tehden, sekä hoitoalueeseen liittyvät tärkeimmät pisteet.

Viikonloppuna puhutaan myös Seitai Shiatsun periaatteista ja historiasta.

Osion hinta: 210€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu 1.osalle TÄSSÄ

2.osa. 13.-14.2.2021

Diplomikoulutuksen 2.osa.

Hoitoalue: Alaraajat

Viikonlopun aiheena on jalkojen hoito edestä ja takaa, lantioseudun rentouttaminen ja mobilisointi, oikea työasento, oman kehon käyttö hoidossa, sekä opitaan joitakin jalkojen tärkeimpiä pisteitä.

Lisäksi käsitellään Ki energian virtausta kehossa Orientaalisen Hoitotieteen näkemyksen mukaan, Seitai Shiatsu hoitoon liittyen.

Osion hinta: 210€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu 2.osalle TÄSSÄ

3.osa. 27.-28.3.2021

Hoitoalue: Selkä ja Vatsa 

Kolmannessa osiossa opitaan selän ja vatsan alueiden hoito, sekä joitakin niihin liittyviä tärkeimpiä pisteitä.

Puhutaan aiheesta Shiatsu Työnä; kokemuksia ja näkemyksiä Shiatsu terapeutin ammatista ja siihen liittyvistä moninaisista seikoista.

Osion hinta: 210€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu 3.osalle TÄSSÄ

4.osa. 17.-18.4. 2021

Diplomikoulutuksen 4.osa.

Hoitoalue: Niskan käsittely, päähieronta ja lopetus. Seitai Shiatsu koko kehon käsittely

Neljännessä jaksossa opitaan hiukan lisää ja kootaan palaset yhteen – Seitai Shiatsun koko kehon käsittely. Tähän osioon voi osallistua vain osiot 1-3 aikaisemmin suorittanut opiskelija.

Osion hinta: 210€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu 4.osalle TÄSSÄ

5.osa. 15.-16.5. 2021

Diplomikoulutuksen 5.osa.

Seitai Yurashi.

Chikung päähieronta.

Seitai Yurashi
Osion ensimmäisenä päivänä opitaan Seitai menetelmän laajempaa sovellusta Yurashin – Kehon liikuttamisen kautta. Yurashi toimii tehokkaasti myös täysin itsenäisenä hoitomuotonaan, ja on joskus korvaamaton menetelmä esim. alaselän kiputilojen hoitamisessa, voimakkaan stressitilan lievityksessä tai muissa vastaavissa syvää rentoutumista vaativissa tilanteissa.
Chikung Päähieronta.
Toisena päivänä opitaan kokonaisrentouttava ja tasapainottava pääkäsittely, sekä itsehoitona, että asiakkaalle tehtynä.
Kikou Amma eli Chikung Pääkäsittely on erittäin hyvä menetelmä oman energiatasonsa ylläpitämiseksi. Asiakkaalle tehtynä sitä voi soveltaa myös täysin itsenäisenä hoitomuotona. Hyvä lisä shiatsuhoitajan palveluvalikoimaan.

Osion hinta: 180€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu TÄSSÄ

6.osa. 21.-22.8. 2021

Diplomikoulutuksen 6.osa.

Energiakanavisto ja Eri vaivojen hoito. osa 1.

Viikonloppuna tarkastellaan orientaalisen hoitoperinteen mukaista energian kulkua kehossa, sisäelimiä ja niihin liittyvää viiden elementtivaiheen teoriaa, sekä käsitellään tarkemmin joitakin hoidon kannalta tärkeimpiä pisteitä. Opitaan myös yleisimpien vaivojen hoitoa Seitai Shiatsu menetelmällä.

Osion hinta: 180€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu TÄSSÄ

7.osa. 11.-12.9. 2021

Diplomikoulutuksen 7.osa.

Energiakanavisto ja Eri vaivojen hoito. osa 2.

Viikonloppuna tarkastellaan orientaalisen hoitoperinteen mukaista energian kulkua kehossa, sisäelimiä ja niihin liittyvää viiden elementtivaiheen teoriaa, sekä käsitellään tarkemmin joitakin hoidon kannalta tärkeimpiä pisteitä. Opitaan myös yleisimpien vaivojen hoitoa Seitai Shiatsu menetelmällä.

Osion hinta: 180€ (sis.alv24%)

Ilmoittaudu TÄSSÄ

8.osa. 2.-3.10.2021

Diplomikoulutuksen 8.osa.

Aihe on tulossa.

Ilmoittaudu TÄSSÄ

9.osa. 13.-14.11. 2021

Diplomikoulutuksen 9.osa.

Seitai Shiatsu koko kehon käsitelyn kertaus. Laajasti.

Asiakashoidot.

Ilmoittaudu TÄSSÄ

10.osa. 11.-12.12.2021

Diplomikoulutuksen 10.osa

Kertausta.

Kirjallinen tentti.

Näyttöhoitoja.

Diplomijakotilaisuus.

Ilmoittaudu TÄSSÄ

Kaikille avoimet kurssit.

Näille kursseille saa tulla ihan vapaasti, sen mukaan mikä kiinnostaa. Kokemuksesta, koulukunnasta, iästä tai maailmanäkemyksestä riippumatta.

Syyskuu 2021. Energiakanavisto. Teoria ja käytäntö.

Viikonloppuna tarkastellaan orientaalisen hoitoperinteen mukaista energian kulkua kehossa, sisäelimiä ja niihin liittyvää viiden elementtivaiheen teoriaa, sekä käsitellään tarkemmin joitakin hoidon kannalta tärkeimpiä pisteitä. Opitaan myös yleisimpien vaivojen hoitoa eri menetelmin.

Hinta: 218€ sis.24%ALV

Ilmiotaudu TÄSSÄ

Lokakuu 2021. Seitai Yurashi

Seitai Yurashin on kehoa heiluttaen liikuttava japanilainen hoitomenetelmä, joka on joskus korvaamaton apu kehon akuuttien ja kroonisten kiputilojen hoitamisessa, voimakkaan stressitilan lievityksessä tai muissa vastaavissa syvää rentoutumista vaativissa tilanteissa

Tämä kurssi on Sinulle jos haluat oppia  konkreettista menetelmää hoitamaan ihmistä. Erittäin käytännönläheinen kurssi. Sopii moneen: shiatsu, reiki, vyöhyketerapia, hieronta jne.

Kurssilla opitaan Yurashi koko keholle.

Hinta: 124€ sis.24%ALV

Ilmoittaudu TÄSSÄ

Lokakuu 2021. Chikung Päähoito.

Yksipäiväisessä kursissa opitaan kokonaisrentouttava ja tasapainottava pääkäsittely, sekä itsehoitona, että asiakkaalle tehtynä.

Kikou Amma eli Chikung Pääkäsittely on erittäin hyvä menetelmä oman energiatasonsa ylläpitämiseksi. Asiakkaalle tehtynä sitä voi soveltaa myös täysin itsenäisenä hoitomuotona. Hyvä lisä shiatsuhoitajan palveluvalikoimaan.

Hinta: 124€ sis.24%ALV

Ilmoittaudu TÄSSÄ

AJANVARAUS.

Tule Seitai Shiatsu hoitoon. Tutustut samalla Kaukoon.

TAI

Varaa yksityisaika opiskelemaan, kertaamaan tai harjoittelemaan Kaukon kanssa.

Teen shiatsu-hoitoja Helsingissä ja Vesannolla. Ajanvaraus onnistuu sekä puhelimitse että netin kautta.

Nettiajanvaraus:

Helsinki: TÄSTÄ

Vesanto: TÄSTÄ

Voit myös soittaa 0400 485 994

Kauko Uusoksa

Haluatko saada ajankohtaista tietoa ensimmäisten joukossa? - liity postituslistallemme!

Pin It on Pinterest