Qigong (chikung) Ohjaaja Koulutus

Koulutus pidetään omissa tiloissa Helsingin Arabianrannassa.

Voit suorittaa osioita itsellesi sopivassa järjestyksessä. Jokainen osio on itsenäinen kokonaisuus.

Ilmoittaudu jokaiselle osiolle erikseen. Löydät ilmoittautumislinkin joka osion esittely-boxissa tai suoraan tässä

Qigong Ohjaajakoulutus on Suomen Chi Kung Yhdistyksen ja kansainvälisen Chi Kung Culture Institute:n järjestämä alansa laajin koulutus Suomessa. Koulutusohjelmaan kuuluu luentoja ja harjoituksia:
– Qigong ja sen historiaa, teoriaa ja filosofiaa
– Traditionaalista ja modernia Chi Kungia
– Hengitys ja keskittymisharjoituksia
– Mielikuvaharjoituksia
– Mietiskelyharjoituksia
– 16 erilaista harjoitusmenetelmää ja niiden vaikutukset
– Chi Kung maailmannäkemyksen perusteet
– Chi energian kanavisto ihmisessä ja Chi Kung harjoittamisen kannalta tärkeimmät pisteet
– Chi Kung terapiamenetelmiä
– Kuinka Chi Kung vaikuttaa ja milloin on hyvä/ei hyvä harjoitella
– Chi Kung harjoitusohjelmien kokoaminen ohjaajana
– Chi Kung ohjaajana toimimiseen liittyviä käytännön asioita

Kurssi on tarkoitettu Chi Kung ohjaajiksi aikoville ja orientaalisesta maailmannäkemyksestä kiinnostuneille. Voit saada tästä ammatin tai opiskella omaksi iloksi. Koulutus antaa vankan ja laajan tieto/taidon erilaisista Chi Kung menetelmistä ja niiden taustoista. Koulutusjakso koostuu ohjelmassa mainituista traditionaalisista ja moderneista sarjoista, sekä niihin liittyvästä taustasta ja teoriasta. Lisäksi osion aikana tehdään myös oheisharjoituksia, joista kaikista saattaa saada mm. vinkkejä omaan harjoittamiseensa ja sisältöä vetämilleen ryhmille, sekä selkeämpää ymmärrystä sarjan takana olevista vaikutuksista ja syistä, miksi ja milloin niitä kannattaa harjoitella.
Kurssi koostuu jaksoista, joihin voi osallistua myös erillisinä osioina oman aikataulunsa mukaan. Aiemmin käyty vastaavan osion suorittaminen otetaan huomioon kokonaiskurssilla. Jokaisesta hyväksytysti suoritetusta osiosta saa todistuksen. Koko koulutuksen hyväksytysti suorittanut saa todistukseksi Suomen Chi Kung Yhdistyksen ja Qigong Culture Institute:n Chi Kung Ohjaaja Diplomin.

1. osio alkaa 26.1.2019
26.-27.1., 16.-17.2. sekä 16.-17.3.

klo 10-17 (sis. ruokatauko)

Shier Duanjin – 12 Osainen Silkkibrokadi
Liu Zi Jue – Kuusi Ääntä
Lian Gong Shiba Fa – 18 Osainen Harjoitusmenetelmä

Hinta: 359€. HUOM: hyödynnä Early Bird etuhinta joka on 335€

Shi Er Duan Jin – Kaksitoista Osainen Silkkibrokadi on istuen suoritettava miellyttävä venyttelevä liikuntamenetelmä, joka sopii mitä eri kuntoisimmille harjoittelijoille. Se notkistaa kehoa, syventää hengitystä ja rauhoittaa mieltä, edistäen siten myös keuhkojen, verisuonien ja sydämen toimintaa.

Liu Zi Jue – Kuusi Ääntä mainitaan jo yli 1500v vanhoissa teksteissä. Äänet ovat yhteydessä viiteen sisäelimeen, niiden toimintaan, energiavaiheeseen ja tunnetilaan. Harjoitus hoitaa elinten terveyttä, tasapainottaa kehon sisäisiä toimintoja ja rauhoittaa mieltä.

Liangong Shiba Fa – 18 Osainen Harjoitus liikuttaa tehokkaasti kehon suuria niveliä kevyin venyttelevin liikkein kaularangasta nilkkoihin. Se sopii mainiosti vaikkapa alkulämmittelyyn tai osana työpaikkajumppaa.

2. osio alkaa 27.4.2019

2.osio

27.-28.4. ja 18.-19.5.

klo 10-17 (sis. ruokatauko)

Gui She Gong – Kilpikonna Käärme Harjoitus

Xiang Gong – Tuoksuharjoitus

Podong Gong – Aaltoliikeharjoitus

Hinta: 258€. HUOM: hyödynnä Early Bird etuhinta joka on 223€

Ilmoittaudu: tässä

Gui She – Kilpikonna Käärme Harjoitus on ehkä yksi muinaisimpia tunnettuja harjoituksia, jotka tässä opittavaan muotoonsa on koonnut Mestari Zhou Ren Feng. Liikkeissä matkitaan kilpikonnan rauhallista olemusta ja pitkää hengitystä, sekä käärmeen liikkuvuutta ja notkeutta, joita pidetään pitkän iän ja terveellisen elämän tukipilareina.

Xiang Gong – Tuoksuharjoitus on mieltä rauhoittava menetelmä, joka aukaisee Pienen Taivaan Kiertoa ja tasapainottaa kehon kolme aarretta. Sen säännöllinen harjoitus helpottaa selkävaivoja ja auttaa löytämään hiljaisuuden sisällään.

Podong Gong – Aaltoliikeharjoitus perustuu Chi energian aaltomaisen liikkeen löytämiseen kehossaan. Helppojen ja suoritukseltaan yksinkertaisten liikkeiden toistamisella voi kokea nämä taivasta, maata ja ihmistä yhdistävät tekijät

3. osio alkaa 24.8.2019
3.osio

24.-25.8. ja 21.-22.9.

klo 10-17 (sis. ruokatauko)

Yi Jin Jing – Jänteitä Muuttava Klassikko

Yi Jin Xi Sui Gong – Luuytimien Pesu Harjoitus

Yi Jin Wai Jing – Jänteitä Muuttava Ulkoinen Klassikko

Hinta: 258€. HUOM: hyödynnä Early Bird etuhinta joka on 223€

Ilmoittaudu: tässä

Yi Jin Jing – Jänteitä Muuttava Klassikko ja siihen liittyvien Xi Sui – Luuydin Pesu ja Wai Jing – Ulkoinen Klassikko kietoutuvat historialtaan mystiikan ja tradition verhoon. Oli miten oli, niiden tiedetään tekevän huomattavia muutoksia säännöllisen harjoittajan kehomieleen. Näiden menetelmien ulkoisiin ja sisäisiin vaikutuksiin perehdytään syvällisemmin tässä koulutuksen osiossa.

Yi Jin Xi Sui Gong – Luuytimien Pesu kuulostaa aika hurjalta toimitukselta. Itse harjoitus on kuitenkin hitaasti, rauhallisesti ja keskittyen tapahtuvaa sisäisen energiankulun seuraamista ja ohjaamista läpi kehon. Xi Sui vie tavallisen Jänteitä Muuttavan Klassikon harjoituksen toiseen ulottuvuuteen.

Wai Jing – Ulkoinen Klassikko on nimensä mukaisesti vahvasti fyysinen harjoitus, jossa suoritus voidaan paikallaankin seisten viedä aivan äärimmilleen. Ulkoisesta voimasta huolimatta harjoituksen ajatellaan oikein tehtynä toimivan myös kuin portinaukaisijana sisäisen kultivoinnin maailmaan

4. osio alkaa 26.10.2019

4.osio

26.-27.10., 23.-24.11. sekä 14.-15.12.

klo 10-17 (sis. ruokatauko)

Daoyin Yangsheng Gong Shi Er Fa – 12 Osainen Daoyin Elämän Kultivointi Harjoitus

Chan Mi Gong – Salainen Zen Harjoitus

Hinta: 359€. HUOM: hyödynnä Early Bird etuhinta joka on 335€

Ilmoittaudu: tässä

Daoyin Yangsheng Gong Shi Er Fa on Kiinan Terveys Qigong Yhdistyksen luoma uusi harjoitusmenetelmä terveyden ylläpitämiseksi venyttelyn ja liikunnan kautta.

Chan Mi Gong – Salainen Zen Harjoitus perusosiossa perehdytään sen selkää hoitaviin ja kanavia aukaiseviin liikkeisiin. Koulutuksen edetessä siirrymme syvemmälle salaisen harjoituksen saloihin

5. osio alkaa 25.1.2020

2020

Osio 5

25.-26.1., 22.-23.2. sekä 21.-22.3.

klo 10-17 (sis. ruokatauko)

Taiji Yansheng Zhang – Taiji Elämän Kultivointi Keppi Harjoitus

Chan Mi Gong – Salainen Zen Harjoitus

Hinta: 359/335€ (sis.alv24%)

Taiji Yangsheng Zhang Keppi Harjoitus on Kiinan Terveys Qigong Yhdistyksen luoma monipuolinen liikuntamenetelmä. Harjoituksessa käytettävä keppi luo harjoittajalle kokonaan uuden ulottuvuuden. Sen rauhallisesti venyttävät liikkeet aktivoivat sisäisen voiman kiertoa, ja tuovat uutta energiaa päivittäiseen käyttöön.

Salainen Zen Harjoitus osassa harjoitellaan Yin Yang He Qi Fa – Yinin ja Yangin Yhdistämismenetelmää universaalin polariteetin harmonisoimista ihmisessä.

6. osio on siirretty. Päivämäärä varmistetaan myöhemmin

Osio 6
25.-26.4. ja 16.-17.5.
klo 10-17 (sis. ruokatauko)

Ba Duan Jin – Kahdeksan Osainen Silkkibrokadi
Tuna Daoyin Yangsheng Gong – Daoyin Hengitysharjoitus

Ba Duan Jin on eräs tunnetuimmista Qigong harjoitusmenetelmistä, josta löytyy kirjallisia mainintoja jo noin tuhannen vuoden takaa. Harjoituksen liikkeet aktivoivat kehon sisäistä voimaa ja helpottavat sen kulkua kehossa venytyksen, hengityksen ja mielikuvan avulla. Jaksossa tutustutaan erilaisiin Kahdeksan Osaisen Silkkibrokadin menetelmiin.

Tuna Daoyin Yangsheng Gong on monipuolinen liikesarja yhdistettynä voimakkaaseen uloshengitykseen. Daoyin liike- sekä Tuna hengitys harjoitukset kattavat 96% kaikista Qigong harjoituksista.

7. osio Siirretty. Uusi aika 17.-18.4. ja 15.-16.5.2021

Osio 7 Siirretty. Uusi aika

17.-18.4. ja 15.-16.5.2021

klo 10-17 (sis. ruokatauko)

Wu Qin Xi – Viiden Eläimen Leikki

Lin Yuan Gong – Hengen Perus Harjoitus

Viiden Eläimen Leikki – Wu Qin Xi on tunnetun kiinalaisen lääkärin Hua Tuo:n yli 2000v sitten luoma kokonaisvaltainen terveysliikesarja. Liikkeissä matkitaan tiikerin, kauriin, karhun, apinan ja haikaran elämään kuuluvia askareita kuten “apina noukkii hedelmän puusta” ja “karhu ravistelee kehoaan”. Viisi eläintä ovat yhteydessä viiteen energiavaiheeseen, viiteen tunnetilaan ja viiteen luonteenpiirteeseen. Näitä harjoittamalla voi löytää itsestään uusia ulottuvuuksia ja tasapainottaa eri olemuspuoliaan. Jokaisen eläimen leikkiin kuuluu niiden Yin ja Yang liikkeet, sekä niihin liittyvät elementtivaiheet; vastaavasti Puu, Vesi, Maa, Tuli ja Metalli. Harjoitus on monipuolinen; se etenee fyysisestä liikkeestä hengityksen ja mielen harjoituksiin ja voi sitä kautta laajentaa harjoittajan kosketuspintaa ympäröivään maailmaan.

Lin Yuan Gong on rauhallinen sisäinen harjoitus, joka auttaa yhdistämään harjoittajan kehoa, mieltä ja henkeä.

8. osio alkaa 21.11.2020
Osio 8

21.-22.11. ja 12.-13.12.

klo 10-17 (sis. ruokatauko)

Mawangdui Daoyin Shu – Ma Kuninkaan Hautakummun Daoyin Kuvasto Harjoitus

Hinta: 335€ (sis.alv24%)

Mawangdui Daoyinshu on Kiinan Terveys Qigong yhdistyksen luoma uusi liikuntasarja. Se on koottu Ma Kuninkaan haudasta 1970 luvun alkupuolella löytyneen yli 2000v vanhan silkkikuvaston mukaan. Sarja sisältää 12 liikettä, joiden avulla voi aktivoida ja tasapainottaa kehossa sijaitsevaa 12 pääenergiakanavaa.

9. osio alkaa 23.1.2021
Osio 9

23.-24.1., 20.-21.2. sekä 20.-21.3.

klo 10-17 (sis. ruokatauko)

Da Wu – Suuri Tanssi

Wai Dan Gong – Ulkoinen Eliksiiri Harjoitus

Da Wu – Suuri Tanssi on Kiinan Terveys Qigong yhdistyksen luoma uusi harjoitusmenetelmä, joka pohjautuu vanhoihin ajatuksiin ja huomioihin terveyden ylläpitämiseksi.

Wai Dan Gong on Mestari Zhang Yu:n kehittämä menetelmä ulkoisen ja sisäisen maailman yhdistämiseksi. Pääosin paikallaan tehtävä harjoitus vie mielen kauaksi maailmojen ääriin.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä

Soita - Tekstaa - Kirjoita sähköpostia

Kurssien sisältö, aikataulut ym; shiatsu-hoidot ja chikung-tunnit:

Kauko Uusoksa, 0400-485 994, uusoksa@hotmail.com

Sivuston ongelmat, tekniiset kysymykset, kuitit ym.:

Elena Uusoksa, 040-14 2 14 14, elena(at)uusoksa.fi

Pin It on Pinterest