Kaukon varsinainen kosketus orientaaliseen hoitomaailmaan tapahtui Jyväskylässä 1974 Shorinji Kempo nimisen lajin kautta. Kolmiosaiseen menetelmään kuului: Go Ho – Kova Tie, Ju Ho – Pehmeä Tie ja Sei Ho joka on Hoitamisen Tie. Kiinnostus oli kova ja matka Japaniin toteutui 1977, jossa opetukset syvenivät entisestään.
1982 opintie suuntautui Hawai`ille, missä temppeliopintojen lomaan mahtui aikaa myös paikallisille hoitaville menetelmille.
1984 syksyllä, monien yhteyksien kautta, Kauko päätyi Mestari Katon klinikalle Osakassa, Japanissa ja aloitti opiskellen työn Kenkou Saisei Kaikan Seitai Shiatsu klinikassa.
Erään työkaverin Taiji opettaja opetti myös Chi Kungia, lajia johon Kauko oli tutustunut jo 1978. Tätä kautta hän tapasi 1985 Mestari Takashi Tsumuran ja laaja-alainen yhteistyö alkoi, joka on kestänyt näihin päiviin.
1988 Kauko otti kutsuttuna osaa ensimmäiseen kansainväliseen hoitotieteellisen Chikungin konferenssiin Beijingissä, Kiinassa. Palattuaan Suomeen hän perusti Suomen Chikung Yhdistyksen ja aloitti Chikungin ohjauksen.
Ensimmäiset Seitai Shiatsu kurssit Kauko ohjasi Frantsilassa kesällä 1986 ja seuraavana vuonna Mestari Tsumura saapui Suomeen opettamaan monipuolisia traditionaalisia Chi Kung harjoituksia.

Näin Seitai Shiatsusta ja Chi Kungista tuli merkittävä rooli Kaukon opiskelussa ja opetuksissa

Pin It on Pinterest