Chikung (qigong). Mitä se on?

Chikkung (qigong) kurssit ja harjoitukset

Chi Kung on monipuolinen harjoitusjärjestelmä, joka kohentaa henkistä ja fyysistä terveyttä erilaisin liike-, hengitys-, hieronta ja keskittymisharjoituksin. Sen juuret ulottuvat kauas kirjoitetun historian tuolle puolen; ensimmäiset tunnetut Chikungiin liittyvät löydöt ovat yli 4500v vanhoja. Harjoitusmuotoja nykyisellään on tuhansia, ja niitä kaikkia yhdistää hätiköimättömyys, rauhallisuus ja rentous, joka saavutetaan säätelemällä kehon asentoa, hengitystä ja mieltä harjoituksen aikana.

Chikung ei ole nimike yhdelle harjoitusmuodolle vaan yleisnimitys toisistaan huomattavastikin eroaville menetelmille, joissa keskitytään kehon sisäisen voiman harjoittamiseen. Chikung harjoituksia tehdään eri tavoin: seisten, istuen, maaten ja liikkuen tai paikallaan ollen. Ne saattavat olla venytteleviä liikkeitä tai liikesarjoja, hengitysharjoituksia, itsehierontaa tai vaikkapa mietiskely ja keskittymisharjoituksia. Näillä pyritään virittämään kehoa ja mieltä toimimaan tasapainoisesti ja stressittömästi jokapäiväisen elämän fyysisissä haasteissa ja tuomaan tasapainoa myös ajatusmaailman ja tunteiden hallintaan.

Miten tämä on hyödyksi sinun elämässäsi?

Chi kung harjoitus etenee asteittain, ja lisää harjoittajan yleistä hyvinvointia, sekä poistaa tehokkaasti stressiä säätelemällä tunnetilojen tasapainoa. Kevyet liikeharjoitukset lisäävät kehon notkeutta, kimmoisuutta ja liikkuvuutta. Hiljaiset keskittymisharjoitukset puolestaan kehittävät sisäistä näkemystä ja tasapainoa, siten edistäen harjoittajan stressinsietokykyä, mielen tyyneyttä ja sisäistä rauhaa.

Chi Kung alkeiskurssilla opit helppoa ja tehokkaita harjoituksia joiden avulla ylläpidät kehosi terveyttä ja mielesi tasapainoa. Näitä harjoituksia voit tehdä yksin tai porukassa, kotona tai metsän keskellä tai mökin järven rannalla – opittu taito on aina mukanasi. Ja jos kiinnostuksesi kasvaa, voit tulla opiskelemaan lisää. Ja jona kauniina päivänä löydät itsesi Chikung Ohjaajana ja ohjaat terveysliikunta sen tarvitseville